Roger Molina, el Director Esportiu de l’HC Valls amb Isidre Brufau, creador de la Metodologia OK-XS.

L’Isidre Brufau ha estat el creador d’OK-XS. Durant llargs anys d’estudi el professor lleidatà va desenvolupar una adaptació en el material i en l’entorn modificant les dimensions de la pista per a que els nens que estan en etapes d’iniciació a l’hoquei puguin tenir més facilitats a l’hora de practicar-lo.

4 separacions amb tubs de reg tallats permet que es puguin muntar 5 pistes, amb 10 porteries, on els jugadors podran disfrutar de partits de 3 minuts, i on si guanyes vas al camp de l’esquerra i si perds a la dreta. Mai el resultat és important. Això es fa perquè d’aquesta manera es més probable que els jugadors tinguin més partits davant jugadors d’un nivell similar durant la sessió d’OK-XS.

La pista d’El Vilar separada en 5 pistes d’OK-XS.

D’aquesta manera en camps reduïts el nen participa molt més i ho fa en unes dimensions on constanment ha de canviar de direccions i el més important, es troba a poca distància de la bola en tot moment. A més el material s’adapta als jugadors per tal que l’experiència encara sigui més positiva pel nen.

Isidre Brufau amb sticks de diferents mides i les boles més lleugeres.


-Sticks més curts, amb 3 mides estipulades segons l’alçada del nen.
-Una bola d’hoquei de carrer que pesa menys però té una textura similar a la convencional.
-Porteries més petites adaptades per als porters.
-Material de porter més petit que el permeti tenir llibertat de moviments.

El porter va protegit i alhora té llibertat de moviments, fins i tot per sortir a fer gol si així ho desitja
El porter que s’inicïa té una porteria amb les mateixes dificultats que un porter gran amb porteria gran.

En una metodologia d’entrenament com la de l’HC Valls encaixa perfectament la d’OK-XS, ja que el nen en tot moment aprèn a través del joc, de la experiència i de sentir-se protagonista. L’entrenador a més disposa d’uns recursos adients per configurar l’entorn i guiar a través de jocs configurats per practicar els conceptes que desitgi.

Vídeo curt de diferents sessions d’OK-XS.